Lambaliha retseptid

Lambaliha-aedoahautis 

Toidutare, 1. detsember 2006, 00:15
Lambaliha-aedoahautis tomati ja sibulaga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
600 g lambaliha
600 g (kaunu) Aeduba ehk Türgi uba
3 tk Sibul
2 tk Tomat
1 tl nisujahu
2 sl õli
2 küünt Küüslauk
Sool
1 leht Loorber
Must pipar
2 sl hakitud värske petersell ja till
0.5 sl Äädikas
3 kuni 4 tera Vürts

Valmistamine
Tükelda lambaliha väiksemateks tükkideks ja vasarda kergelt. Pane kastrulisse, raputa peale soola ja pipart, piserda äädikat, vala üle õliga. Lisa hakitud sibulad ja till, loorberileht ning vürtspipraterad. Jäta toatemperatuuril 3-4 tunniks marineerima. Aedoakaunad tükelda, keeda, nõruta sõelal ja prae kergelt läbi. Tõsta lihatükid marinaadist välja, pane sõelale, lase taheneda ja pruunista. Pane juurde pisut oakeeduvedelikku ning hauta pehmeks. Hautamise lõpul lisa oakaunad, pruunistatud ja oakeeduveega segatud jahu, tükeldatud ( kooritud ) ja praetud tomatid ning õlis kuumutatud sibulad. Maitsesta soola, musta pipra ja purustatud küüslauguga. Raputa peale hakitud tilli ja peterselli ning serveeri.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee