Nädala kook
2. aprill 2008, 08:26

Valge šokolaadi juustukook marjadega

See kook on tõeline maiasmoka unistus, mis vajab pikka küpsemisaega ja korralikku mahajahutamist. Parimalt maitseb külmana.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
200 g digestive küpsised
50 g Või
TÄIDIS
400 g valge šokolaad
400 g (maitsestamata) Toorjuust
250 g Hapukoor
3 tk Muna
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
KAUNISTAMISEKS
Aedmaasikas
Vaarikas
šokolaaditorukesed ( valgest ja tumedast šokolaadist)

Valmistamine
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. Täidise jaoks sulata kuumaveevannis šokolaad. Pehmenda suures kausis toorjuust, lisa hapukoor, munad ja vanillsuhkur. Kalla juurde sulatatud šokolaad, sega läbi ning vala põhjale. Küpseta ahjus 160°C juures tund aega. Jahuta korralikult ja eemalda vormist. Võimaluse korral hoia enne serveerimist külmikus. Kaunista kook maasikate ja vaarikatega. Tõmba köögivilja- või juustunoaga väikesi šokolaaditorukesi otse tordile.