Küpsetised

Maasika ja valge šokolaadi kook 

Toidutare, 14. juuli 2008, 07:31
Maasika ja valge šokolaadi kook Jaan Heinmaa
Maasikate asemel võid kasutada ka teisi värskeid marju. Et kook ikka hästi koos püsiks, kasuta paksu topsides müüdavat hapukoort või prantsuse koort ehk créme fraiche´i.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
150 g digestive küpsised
70 g Või
1 sl Fariinsuhkur
PEALE
300 g Aedmaasikas
200 g valge šokolaad
250 g paks hapukoor või créme fraiche
2 dl vahukoor
KAUNISTAMISEKS
kakaopulber
Aedmaasikas

Valmistamine
Purusta küpsised peeneks jahuks. Sulata või ja lisa fariinsuhkur. Sega juurde küpsisepuru. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga vormi põhja. Puhasta maasikad ja lõika neljaks. Kata küpsisepõhi maasikatega. Sulata kuumaveevannis šokolaad. Sega juurde hapukoor. Lisa vahustatud vahukoor. Vala segu maasikatele. Tõsta kook külmkappi vähemalt kolmeks tunniks kuni üleöö. Enne serveerimist puista üle kakaopulbriga ja kaunista maasikatega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee