Tortide retseptid

Šokolaadi-mascarponetort 

Toidutare, 7. mai 2012, 09:25
Šokolaadi-mascarponetort Jaan Heinmaa
Õhuline ja sametise maitsega tort. Parima tulemuse saavutmiseks kasuta mascarpone toorjuustu, aga sobivad ka teised maitsestamata toorjuustud.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
60 g metsapähklid
100 g digestive küpsised
70 g Või
KATE
150 g tume šokolaad
0.5 dl kange kohv (nt espresso)
250 g (nt mascarpone) Toorjuust
1 dl Fariinsuhkur
4 tk munakollane
4 tk munavalge

Valmistamine
Jahvata pähklid ja küpsised peeneks jahuks. Lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks. Suru segu 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja. Küpseta ahjus 200°C juures 5-10 minutit. Sulata šokolaad ja kohv kuumaveevannis. Vahusta munakollased ning pool fariinsuhkrust. Sega kuum šokolaadimass munavahu hulka. Kui segu on jahtunud, lisa toorjuust. Vahusta munavalged, lisa ülejäänud fariinsuhkur ja sega ettevaatlikult šokolaadisegusse. Kalla mass jahtunud tordipõhjale. Pealispinna kaunistamiseks tee kahvliga tordi peale ringikujulisi triipe. Tõsta külmkappi viieks tunniks kuni üleöö.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee