Küpsetised
15. mai 2008, 09:25

Lumekrabi-juustupirukas

Safrani meeldivalt mahe maitse täiendab piruka maitsekooslust. Mõnusat teravust lisab kergelt tuntav Cayenne´i pipar. Kes safrani maitset võõristab võib valmistada piruka ilma selleta.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TAINAS
3 dl nisujahu
0.5 tl Sool
50 g Või
50 g Margariin
2 kuni 3 sl vesi
TÄIDIS
Safran
või pulber
1 sl kuum piim
3 tk Muna
3 dl vahukoor
50 g (riivitud) Parmesan v. muu kõva juust
Cayenne'i pipar
350 kuni 450 g (3 pakki) lumekrabi
200 g kodujuust
100 g (meelepärane) Riivjuust

Valmistamine
Kuumuta ahi 200°C-ni. Sega köögikombainis jahu, sool, või- ja margariinitükikesed, kuni moodustub purutaoline tainas. Lisa 2-3 sl vett ning sega, kuni tainarull on ühtlane. Rulli tainas plaadiks ja kata sellega 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja ääred. Torka augud kahvliga sisse ning pane 20 minutiks külma. Kata tainas pealt küpsetuspaberi ja ubadega, et ääred küpsedes alla ei vajuks. Eelküpseta 200°C juures 15 minutit. Eemalda paber ja oad ning küpseta veel 5-7 minutit. Jäta jahtuma. Täidise tegemiseks pane safran potti, vala peale kuum piim ja jäta 15 minutiks seisma. Klopi kausis munad, koor, pool Parmesani juustust ning safraniga maitsestatud piim. Sega juurde kodu- ja riivjuust. Maitsesta Cayenne´i pipra ja soolaga. Lao tükeldatud lumekrabi tainale, vala peale täidis ning raputa peale ülejäänud Parmesani juust. Küpseta 30-35 minutit, kuni kuldkollase värvuseni. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.