Hommikusöögi retseptid

Pannkoogitort kodujuustu ja spinatiga 

Toidutare, 1. juuni 2008, 19:12
 Jaan Heinmaa
Soolase pannkoogitordi võid valmistada nii hiliseks pühapäevaseks hommikusöögiks kui ka lõunalauale. Spinatilehed annavad sellele värskust ja kergust.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
3 tk Muna
5 dl Piim
1.5 dl Jahu
0.5 tl Sool
TÄIDIS
400 g kodujuust
400 g (murulaugu,ürdi vm Toorjuust
1 kuni 2 tl Sidrunipipar
200 g (õhukesed viilud) Sink
200 g (värske) Spinat
KAUNISTAMISEKS
Redis
Spinat
või muud värsked ürdid

Valmistamine
Klopi munad lahti ja sega poole piimakogusega. Sega hulka jahu ja sool ning seejärel ülejäänud piim. Klopi ühtlaseks ja lase pool tundi seista. Küpseta kaheksa ülepannikooki ning lao need taldrikule, pannes vahele majapidamis- või küpsetuspaberilehed. Kui võimalik, hoia kooke täidise tegemise ajal ahjus soojas. Täidise tegemiseks pese spinatilehed ja kuivata köögipaberiga. Sega kodujuust toasooja toorjuustuga ja maitsesta sidrunipipraga. Tõsta esimene pannkook taldrikule, millelt torti serveerid, ning määri sellele kaheksandik juustusegust. Tõsta peale seitsmendik singiviiludest ja spinatist ning kata järgmise pannkoogiga. Jätka tordi tegemist samamoodi, kuni kõik ained on otsas. Kaunista rediste ja spinati või ürtidega.
Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee