Küpsetised

Fetapirukad kodujuustu-muretainal 

Toidutare, 5. juuni 2009, 08:24
Fetapirukad kodujuustu-muretainal Jaan Heinmaa
Kodujuustu-muretainas sobib hästi nii soolaste kui ka magusate pirukatäidistega. Taina võid valmis teha juba eelmisel õhtul ja hoida küpsetamiseni külmkapis. Pirukad maitsevad kõige paremini ahjusoojana.

Koostisosad
TAINAS
4 dl nisujahu
250 g Või
250 g kodujuust (või pakikohupiim)
Sool
TÄIDIS
200 g fetajuust
1 tk Muna
3 sl (hakitud) Petersellilehed
1 sl (hakitud) Aedtill
määrimiseks muna

Valmistamine
Taina võid segada nii köögikombainis kui ka käsitsi. Keera tainas toidukilesse ja pane pooleks tunniks külma. Samal ajal sega täidiseained. Rulli tainas ristkülikuks ning lõika ruutudeks. Tõsta ruutude keskele supilusikatäis täidist, määri ääri veega ja tõsta nurgad keskele kokku. Näpi pirukad kokku ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta ahjus 225°C juures 15 minutit, kuni kauni kuldpruuni värvuseni. Lase köögirätiku all jahtuda. Antud kogustest saab 16 pirukat.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee