Taimetoidu retseptid
26. november 2006, 02:25

Baklažaanirullid kohupiima ja riisiga

Suupiste, mis sobib hästi peolauale starteriks. Huvitavaks teeb pakutava just see, et suupiste ise võib olla külm, kuid kaste peaks olema soe. Väga head on rullid ka täiesti ilma kastmeta.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
0.25 tk (keskmine) Baklažaan
25 g kohupiim
0.5 sl Hapukoor
1 viil Kadaka suitsujuust
0.125 klaasi keedetud pikateraline riis
0.25 tl hakitud murulauk
Sool
Must pipar
TOMATIKASTE
100 g Purustatud tomatid
0.5 tk (keskmine) Sibul
0.5 küünt Küüslauk
0.125 klaasi valge kuiv vein
praadimiseks õli
0.25 sl suhkur
Pune
Sool
Must pipar

Valmistamine
Sega omavahel kohupiim, hapukoor, peeneks hakitud juust, riis ja murulauk. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta umbes 10 minutiks külmikusse. Lõika baklažaan pikuti viiludeks ja prae kuival pannil. Võid maitsestada ka soola ja musta pipraga. Kui baklažaan on pisut jahtunud, tõsta peale kohupiimatäidis ning keera baklažaaniviilud rulli. Kastme tegemiseks prae peeneks hakitud sibul ja küüslauk. Lisa purustatud tomat ja valge vein ning hauta 15 minutit. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Lõpuks lisa peeneks hakitud pune.