Lõunasöögi retseptid

Kreveti-melonisalat 

Rudolf Visnapuu, 13. august 2008, 11:39
Kreveti-melonisalat Sandra Urvak
Melon koos krevettidega pluss hapukoore-majoneesi-jogurtikaste annab kokku huvitava ja omapärase salati.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 klaasi Pikateraline riis
1 sidruni mahl Sidrunimahl
1 tk (väike,kollane) Melon
1 tk Avokaado
1 küünt Küüslauk
100 g kooritud ja keedetud krevetid
Sool
Must pipar
Aedtill
KASTE
3 sl (maitsestamata) Jogurt
2 sl Hapukoor
3 sl Majonees
1 sl oliivõli
Sool
Must pipar

Valmistamine
Sega kastmeained kokku ja pane külmikusse maitsestuma. Keeda riisi soolaga maitsestatud vees ning jahuta. Tõmba melonist kuulikesed või lõika kuubikud. Koori avokaado ja lõika samuti kuubikuteks. Kui kasutad külmutatud krevette, sulata need. Küüslauk haki peeneks või suru läbi küüslaugupressi. Sega kokku melon, avokaado, küüslauk ja sidrunimahl. Lase 2-3 minutit seista, lisa riisile ja kalla peale salatikaste. Vajadusel maitsesta veel soola-pipraga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee