Lõunasöögi retseptid

Lihapallid pruunis kastmes 

Maire Suitsu, 3. juuli 2008, 21:46
 
Küpseta lihapalle soovitatavalt malmpannil ja võis, nii saad uskumatult maitsvad pallikesed, mis meenutavad vanaema tehtuid.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 dl Riivsai
2 dl vedelik (hapukoor, vesi + hapukoor või mineraalvesi)
1 tk Sibul
1 sl praadimiseks või
500 g Hakkliha
1 tk Muna
1 kuni 2 Sool
0.5 tl Valge pipar
küpsetamiseks või
PRUUN KASTE
1 sl Või
1.5 sl nisujahu
3 dl küpsetusleem või lihapuljong
valge või must pipar
0.5 kuni 1 dl kohvi- või vahukoor
sojakaste

Valmistamine
Sega riivsai vedeliku sisse ja jäta 5-10 minutiks paisuma. Koori ja tükelda sibul, pruunista pannil võis ning lase jahtuda. Lisa paisunud riivsaiale sibul, muna ja hakkliha. Maitsesta ning sega ühtlaseks. Võta teelusikaga hakklihatainast ja veereta niiskete käte vahel väikesed pallikesed. Küpseta pannil võis kuldpruuniks. Pannitäite vahel pane pannile veidi kuuma vett ja keeda hetke, saadud praeleem säilita kastme tegemiseks. Kui pallikesed on valmis, pane need sooja kohta ootele ning valmista kaste. Selleks sulata kastrulis või ja lase pruunistuda. Sega hulka jahu ning lase ka sel veidike pruunistuda. Sõelu praadimisleem ja vala pannile, seejuures kastet pidevalt segades. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa kastmele koor. Soovi korral paranda kastme värvi ja maitset veel sojakastmega. Tõsta lihapallid kastmesse ja serveeri. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee