Lõunasöögi retseptid

Pikkpoiss peekoni ja seentega 

Toidutare, 22. märts 2011, 06:57
Pikkpoiss peekoni ja seentegaFoto: Jaan Heinmaa
Serveeri paljude perede lemmikut kuumade keedetud kartulite või riisi ja toorsalatiga. Jahtunult sobib hästi ka külmlauale.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 kuni 250 g Peekon
1 tk (väike) Sibul
100 g Šampinjonid
700 g Hakkliha
0.5 dl vesi või piim
1 tk Muna
170 g šveitsi või emmentali juust
0.5 tl Sool
0.25 tl Must pipar

Valmistamine
Tükelda peekon, pruunista pannil ja tõsta majapidamispaberile nõrguma. Vala rasv pannilt ära ja jäta see 1 sl sibula ja seente pruunistamiseks. Koori ja haki sibul, viiluta seened ning pruunista neid 2-3 minutit. Sega hakkliha muna ja piima või veega. Riivi juust. Sega 100 g juustu ning peekon hakklihamassi hulka. Maitsesta soola-pipraga. Vormi piklikuks pätsiks ja pane ahjupannile. Küpseta ahjus 175°C juures 1 tund. Puista nüüd peale ülejäänud juust ja küpseta veel 5 minutit, kuni juust on sulanud. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee