Itaalia köök

Itaalia lihapallid kastmes 

Toidutare, 29. juuli 2008, 11:36
Itaalia lihapallid kastmes Jaan Heinmaa
Itaaliapäraselt valmistatud lihapallid on eriliselt hõrgu maitsega, kuid nende tegemiseks varu mitu tundi aega. Nii kastmes kui ka lihapallides peaks olema ohtralt värskeid ürte ( värskete puudumisel võid kasutada ka kuivatatuid ).

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g seahakkliha
500 g veisehakkilha
1 tk Sibul
0.5 dl Piim
6 sl Parmesan v. muu kõva juust
2 tk Muna
2 küünt Küüslauk
Sool
Petersell
Basiilik (värske)
Pune
Muskaatpähkel (jahvatatud)
1 -2 tilka Tabasco
KASTE
2 sl või või õli
2 sl Hakitud sibul
1 küüs Küüslauk
1.5 dl Tomatipasta
1.5 l Tomatimahl
2.5 dl Punane vein
200 g seened
3 lehte Loorber
3 tl Suhkur
Petersell
Basiilik (värske)
Pune
1 -2 tilka Tabasco
Sool

Valmistamine
Tükelda sibul ja ürdid, purusta küüslauguküüned. Sega kõik ained omavahel ja vormi segust suured pallid. Pruunista palle võis ning pane suurde potti ootele. Valmista kaste. Selleks pruunista hakitud sibul ja küüslauk suurema kastruli põhjas võis või õlis, lisa ülejäänud kastmeained ja kuumuta keemiseni. Pane lihapallid kastmesse ning keeda madalal kuumusel ja aeg-ajalt segades 2,5-3 tundi, kuni kaste pakseneb. Serveeri spagettide või pennedega. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee