Lõunasöögi retseptid
26. november 2006, 00:03

Krevetisupp

Piduliku krevetisuppi serveeri juustuküpsistega.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 purk makra krevetilakad tilliga
1.5 sl Või
1 sl hakitud sibul
50 g Porgand
50 g Juurseller
0.5 tk porrulaugu valge osa
1.5 sl nisujahu
8 dl kalapuljong (võib valmistada kuubikust)
1 dl Valge vein
1 sl tomatipüree
Aedtill
1 sl vahukoor
2 tk munakollane
Sool
Valge pipar
KAUNISTUSEKS
tillioksad
terved krevetilakad

Valmistamine
Kalapuljong kuumutada keema. Krevetilakad nõrutada, vedelik lisada kalapuljongile. Porgand ja seller tükeldada väikesteks kuubikuteks, porru viilustada, sibul hakkida. Või sulatada paksupõhjalises keedunõus, lisada köögiviljad ja kuumutada veidi aega pidevalt segades. Lisada nisujahu ja tomatipüree ning segada hoolikalt. Lisada kalapuljong, valge vein ja mõned tillioksad ning keeta 20-30 minutit. Köögiviljad tõsta vahukulbiga supi seest välja, püreerida ja lisada uuesti supile. Supp maitsestada vähese soola ning värskelt jahvatatud valge pipraga. Koor ja munakollane vahustada. Vahetult enne serveerimist lisada segu pidevalt segades supile. Lisada ka tükeldatud krevetilakad, supp kuumutada korraks läbi ( ei keedeta ). Serveerimisel panna supile tillioksi. Lisandiks sobivad juustuküpsised. ( Vaata Juustuküpsised II ).