Taimetoidu retseptid

Köögiviljabiifsteegid tomati-küüslaugukastmega 

Toidutare, 25. november 2006, 22:38
Köögiviljabiifsteegid tomati-küüslaugukastmega.

Koostisosad
KÖÖGIVILJABIIFSTEEGID
500 g keedetud või küpsetatud peete,naerist või kaalikat,värsket tsukiinit või baklažaani
3 sl nisujahu
3 tk Muna
3 sl Riivsai
3 sl õli
1 sl hakitud maitseroheline
TOMATI-KÜÜSLAUGUKASTE
4 küünt Küüslauk
1 tk Punane sibul
1 tl Või
3 sl vesi
1 purk (400 g) Purustatud tomatid
1 tl tomatipüree
0.5 tk lihapuljongikuubik
Tüümian
Basiilik (värske)
Sool
värskelt jahvatatud valge pipar

Valmistamine
Köögiviljad koorida ja lõigata umbes poole sentimeetri paksusteks viiludeks. Köögiviljaviilud paneerida nisujahus, munas ja riivsaias. Toodud paneerimise järjekorrast tuleb kinni pidada. Praadida kuumas õlis või õli ja või segus kuldpruuniks. Serveerimisel riputada peale hakitud maitserohelist. Köögiviljabiifsteegid sobivad lõunaeine pearoaks, praetud liharoogade lisandiks või õhtueineks. Samuti taimsesse menüüsse. Köögivilja-biifsteekide juurde sobib hästi tomati-küüslaugukaste. Kastme valmistamiseks hakkida sibul-küüslauk ja kuumutada võis, kuni see muutub klaasjaks. Lisada vesi ( + pool puljongikuubikut ) ja keeta kaane all 5-6 minutit. Kaas võtta keedunõult ning lasta osal vedelikul ära aurustuda. Lisada konservtomat, tomatipüree ja hakitud maitseürdid. Kastet keeta kaane all veel mõni minut ja maitsestada soola-pipraga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee