Lõunasöögi retseptid

Hakkliha-makaronivorm 

Toidutare, 25. november 2006, 17:19
Makaronivorm hakkliha- ja juustukastmega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
4 dl Pastatooted
HAKKLIHAKASTE
1 sl Või
1 tk Sibul
või jupike porru valget osa
300 g Hakkliha
2 tk Porgand
400 g Purustatud tomatid
1 sl nisujahu
1 tl Sool
0.25 tl (jahvatatud) Must pipar
1 sl Pune
1 tl Basiilik (kuivatatud)
JUUSTUKASTE
1 sl Või
2 sl nisujahu
4 dl Piim
1 dl Riivjuust
PEALE RAPUTAMISEKS
1 dl Riivjuust

Valmistamine
Pasta keedetakse ja nõrutatakse. Valmistatakse hakklihakaste. Selleks sulatatakse või, lisatakse hakkliha, pruunistatakse kiiresti, lisatakse hakitud sibul ja kuumutatakse, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisatakse riivitud porgandid, purustatud tomatid ja nisujahu. Kuumutatakse umbes 5 minutit ning maitsestatakse. Valmistatakse juustukaste: sulatatakse või, lisatakse nisujahu, kuumutatakse veidi. Seejärel lisatakse pidevalt segades piim, kuumutatakse umbes 5 minutit, maitsestatakse ja lisatakse riivjuust. Ahjuvorm määritakse rasvainega, sellesse valatakse umbes kolmandik hakklihakastmest, sellele pannakse kiht pastat, sellele omakorda kiht juustukastet ja nii edasi kihiti mõlemaid kastmeid ja pastat. Pealmiseks kihiks peaks jääma juustukaste. Pinnale riputatakse riivjuustu ja küpsetatakse ahjus 175°C juures 40-45 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee