Lambaliha retseptid

Lambapraad III 

Toidutare, 25. november 2006, 16:31
Parima prae saab noore lamba lihast, kas kintsu- või seljatükist. Lambaprae küpsetamiseks varu aega umbes 4 tundi.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 kg lambaliha
100 g Või
1 kuni 2 tl Küüslaugusool
1 tl (must) Purustatud pipar
2 sl Rosmariin
2 sl Sool
3 sl lahustuv kohvi
2 sl Fariinsuhkur
2 dl vahukoor

Valmistamine
Liha pind kuivatada köögipaberiga. Maitseained segada, lisada pehmeks hõõrutud võile ja segada ühtlaseks. Saadud maitsesegu hõõruda liha pinnale, katta liha toidukilega ning panna paariks päevaks jahedasse maitsestuma. Praeahi soojendada 150°C-ni. Liha küpsetamiseks varuda aega umbes 4 tundi. Liha panna äärega ahjupannile ja sellega ahju pruunistuma. Umbes poole tunni pärast valada praad üle kuumutatud koorega. Edaspidi kasta praadi küpsetusleemega iga 15 minuti järel. Niimoodi küpsetada praadi umbes 3,5 tundi ( vanema lamba liha küpseb kauem ). Võimaluse korral kasutada praetermomeetrit. Kui see näitab 80°, on liha seest täiesti küps. Valmis praad katta tihedalt fooliumiga ja lasta umbes veerand tundi enne serveerimist nii-öelda rahuneda, siis on prae lahtilõikamine tunduvalt hõlpsam ja praad maitsvam.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee