Lõunasöögi retseptid

Riisi-pajaroog 

Toidutare, 25. november 2006, 13:03
Riisi-pajaroog ürtidega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 väike rõngas saunavorst
100 g tugevamaitseline suitsusink
1 viil suitsuribi
150 g Kooritud krevett
1 dl õli
1 tk Sibul
2 vart Varsseller
1 tk (punane) Paprika
3 dl kana-,liha- või köögiviljapuljong
2 dl tomatimahl
1.5 dl Riis
Loorber
Paprika (jahvatatud)
Cayenne'i pipar
Tüümian
Pune
Aed-harakputk
Piparrohi
Basiilik (värske)
Petersell
Küüslauk

Valmistamine
Köögiviljad lõigata väikesteks tükkideks, sink ja vorst ribadeks. Õli kuumutada paksupõhjalises keedunõus, lisada tükeldatud sibul ja kuumutada, kuni see muutub klaasjaks. Lisada singiribad ja kuiv riis ning kuumutada pidevalt segades, kuni riis hakkab kergelt pruuniks muutuma. Lisada seller ja paprika, valada peale puljong ja tomatimahl. Lisada vürtsid ja ürdid ning kuumutada tasasel tulel kaane all umbes 20 minutit. Segada juurde vorstitükid ja krevetid ning lasta kaane all veel 5 minutit soojas seista. Serveerimisel riputa peale hakitud maitserohelist. Retseptis on pakutud maitsestamiseks sobivaid ürte, enesele meeldivad kombinatsioonid ja kogused tuleb endal leida. Head katsetamist!

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee