Lõunasöögi retseptid

Ühepajatoit lihapallidega 

Toidutare, 25. november 2006, 12:40
Ühepajatoit lihapallide ja ürtidega.

Kogus: ühele

Koostisosad
300 g(või spargelkapsas) Lillkapsas
3 tk Porgand
6 tk Kartul
7 dl vesi
2 tk Puljongikuubik
LIHAPALLID
300 g Hakkliha
1 tk Muna
2 sl Riivsai
2 sl vesi
Aed-harakputk
Tüümian
Basiilik (värske)
Salvei
Pune
Majoraan
Valge pipar
PEALE MAITSEROHELINE
Petersellilehed
Aedtill
Murulauk
või sibulapealsed

Valmistamine
Hakklihast, munast, riivsaiast ja veest segada sitke tainas ( mugav teha köögikombainiga ), maitsestada ürtide ja pipraga. Tainast vormida märgade kätega väikesed pallid. Vesi kuumutada keema, lisada puljongikuubikud. Keevasse vette panna lillkapsaõisikud ja porgandiviilud ning keeta mõni minut. Lisada tükeldatud kartulid, peale laduda lihapallid ja keeta roog tasasel tulel kaane all valmis. Toit on valmis siis, kui köögiviljad on peaaegu pehmed. Vältida tuleks ülekeetmist, mis on kahjulik nii toidu vitamiinisisalduse kui ka maitseomaduste seisukohalt. Valmis roog maitsestada ürtidega. Serveerimisel raputada peale hakitud maitserohelist. Retseptis on pakutud maitsestamiseks sobivaid ürte, enesele meeldivad kombinatsioonid ja kogused tuleb endal leida. Peale nimetatud ürtide võib katsetada iisopi, koriandri, kurgirohu, köömnete, piparrohu ja küüslauguga. Head katsetamist!

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee