Lõunasöögi retseptid
25. november 2006, 11:00

Sealihataskud II

Juustutäidisega sealihataskud sõmera ürdiriisi ja seenekastmega.

Kogus: ühele

Koostisosad
SEALIHATASKUD
600 g kondita seakarbonaad
150 g Juust
4 tk Sibul
1 dl Majonees
2 tl Sinep
2 sl Või
Liha üldmaitseaine
Ürdisool
praadimiseks või ja õli segu
SÕMER ÜRDIRIIS
2.5 dl Riis
2 l vesi
Sool
2 sl hakitud maitseroheline
SEENEKASTE
2 dl koor
1 dl seenepuljong kuubikust
200 g (värsked) Šampinjonid
1 sl Või

Valmistamine
Seakarbonaadist lõigata 3,5-4 cm paksused viilud. Lihaviiludesse teha sisselõiked, viilud vasardada toidukile vahel. Sisselõikepindadele määrida majoneesi ja sinepi segu ning maitsestada. Sibul lõigata ratasteks ja kuumutada võis pehmeks. Juust lõigata viiludeks. Liha sisselõikesse panna sibulat ja juustuviil ning liha praadida õli ja või segus mõlemalt poolt kuldpruuniks. Pretud lihapool maitsestada. Taskud panna praeahju järelvalmima. Riis keeta vähese soolaga maitsestatud vees, uhtuda kuuma veega, nõrutada ja maitsestada. Lisada hakitud maitseroheline. Kastme valmistamiseks lõigata seened viiludeks ja kuumutada võis. Koort keeta paksupõhjalises keedunõus pidevalt segades, kuni selle maht on vähenenud poole võrra. Kokkade keeles öeldakse, et koor keedetakse kokku. Lisada kuum seenepuljong ja kuumutatud seened, kuumutada koos mõni minut.