Kalatoitude retseptid

Roosa pooljäätis 

Toidutare, 25. november 2006, 10:34
Roosa pooljäätis on näide sellest, kuidas igapäevastest toiduainetest ( heeringas, peet, sibul, hapukoor ) saab valmistada täiesti uue ja üllatust pakkuva roa.

Kogus: ühele

Koostisosad
150 g (fileed) Heeringas
300 g keedetud punane peet
1 tk Sibul
2 dl Hapukoor
2 dl või maitsestamata jogurt
2 dl vahukoor
suhkur
2 dl tükeldatud roheline sibul
4 tk Kartul

Valmistamine
Heeringafilee lõigata hästi väikesteks kuubikuteks. Peet koorida ja lõigata samuti väikesteks kuubikuteks. Heeringas ja peet segada hapukoore või maitsestamata jogurtiga, lisada terake suhkrut ja lasta tund-paar külmikus seista. Sibul hakkida, koor vahustada. Heeringa ja peedi segule lisada hakitud sibul ja vahustatud koor. Kontrollida maitset. Kui heeringas on liiga mage, lisada heeringasoolvett või soola. Segu tõsta külma veega niisutatud portsjonivormidesse või ühte suuremasse ( maht 1 l ) vormi ja panna sügavkülma. Pooljäätis võtta sügavkülmikust välja 10-15 minutit enne serveerimist ja kummutada vormidest välja. Taldrikule riputada rohelist sibulat, sellele panna pooljäätis. Serveerida koos kuumade keedetud kartulitega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee