Lõunasöögi retseptid

Oapasta karriga 

Toidutare, 25. november 2006, 10:17
Spiraalpasta ja punased aedoad karrikastmes.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
150 g sulgjas või spiraalpasta
800 g punased konserveeritud aedoad
Sool
kaunistamiseks petersellivõrsed
KASTE
1 sl taimeõli
3 tk (hakitud) Sibul
2 küünt (pressitud) Küüslauk
3 sl Karri
0.5 tl jahvatatud köömned
0.5 tl Koriander
0.5 tl Tšillipulber
2 tl(värske,riivitud) Ingver
2 sl jäme nisujahu
9 dl aedviljapuljong
1 sl Sidrunimahl

Valmistamine
Kastme valmistamiseks kuumutage kaanega kastrulis õli ja praadige sibulat-küüslauku vähesel kuumusel 2-3 minutit. Lisage karripulber, köömned, koriander, tšillipulber, ingver ja jahu ning hautage veel 1 minut. Valage juurde aedviljapuljong, sidrunimahl ja laske keema tõusta, lastes kaane all tasasel tulel haududa 25 minutit. Maitske ja lisage vajaduse korral soola. Vahepeal laske suures kastrulis soolane vesi keema minna. Lisage pasta, segage ja keetke 10-12 minutiga poolpehmeks ( al dente ). Nõrutage ja loputage veega üle. Nõrutage punased oad, jättes vedeliku kastme vedeldamiseks alles. Lisage pasta ja oad õrnalt segades kastmele. Kui kaste on liiga paks, lahjendage seda oavedelikuga. Serveerige petersellivõrsetega kaunistatult. Karrikaste muutub seistes paremaks. Selle võib valmistada juba päev varem ja pasta keemise ajal lihtsalt üles soojendada. Nii või teisiti saab toitev roog valmis umbes 30 minutiga. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee