Lõunasöögi retseptid

Porgandi-salveisupp 

Toidutare, 25. november 2006, 10:16
Porgandi-salvei püreesupp on vähese kalorsusega. Talvel võib värske salvei asemel kasutada kuivatatut.

Kogus: ühele

Koostisosad
25 g Või
1 tk (suur,hakitud) Sibul
750 g (õhukeselt viiluta Porgand
9 dl köögiviljapuljong
1 sl (hakitud) Salvei
Sool
Must pipar
soovi korral salveivõrsed kaunistuseks

Valmistamine
Sulatage või suures paksupõhjalises kastrulis, lisage sibul ja praadige kergelt kuni pehmenemiseni, seejärel pange sisse porgandid ja valage peale puljong. Maitsestage soola-pipraga. Laske keema tõusta ning keetke tasasel tulel 30 minutit. Püreerige supp köögikombainis või mikseriga ühtlaseks massiks, valage puhtasse kastrulisse ja lisage hakitud salvei. Laske keema tõusta ning keetke tasasel tulel veel 15 minutit. Serveerige soojendatud kaussides või taldrikutes, soovi korral salveivõrsetega kaunistatult. Talvekuudel pole värsket salveid tihti saada, selle asemel võib kasutada kuivatatud salveid. Eelnevalt leotage kuivatatud salveid supilusikatäies soojendatud valges veinis. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee