Linnuliha retseptid

Kalkunirullid jõhvikakastmega 

Toidutare, 23. november 2006, 03:29
Köögivilja- ja/või seenetäidisega kalkunirulle võib praadida, aurus keeta või ahjus küpsetada.

Kogus: ühele

Koostisosad
300 g kalkuni rinnatükk
Sool
Valge pipar
TÄIDIS
150 g kokku täidist
(porgand,sibul,porru,tomat,seened,petersell)
1 tl Või
KASTE
1.5 dl kanapuljong (kuubikust või pulbrist)
0.5 dl jõhvikapüree
1 tl mesi
1 tl nisujahu
1.5 sl Või

Valmistamine
Kalkuni rinnatükk lõigata kaheks viiluks, need vasardada. Mõnusam on seda tööd teha toidukile vahel - lihahaamer ei jää kinni ja lõikelaud jääb puhtaks. Vasardatud kalkuniviilud maitsestada. Täidise valmistamiseks kuumuta tükeldatud köögivilju või seeni võis ja maitsesta. Igale lihaviilule panna täidist ja keerata toidukile abil rulli. Kalkunirulle võib praadida, aurus keeta või ahjus küpsetada. Ahjus küpsetamiseks keera rullid fooliumi sisse. Kastme valmistamiseks lisada jõhvikapüree ja mesi keevale puljongile ning keeta koos mõni minut. Seejärel lisada vähese külma veega segatud jahu, keeta veel umbes 5 minutit ning kaste maitsestada. Külm või lisada kastmele tükikestena, kastet vispliga pidevalt ja hoogsalt segades. Külm või annab kastmele ilusa läike ja muidugi ka hea maitse. Juurde sobivad kartulilisandid või köögivili. Retsept on mõeldud kahele inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee