Hommikusöögi retseptid

Lõhesalat II 

Toidutare, 11. veebruar 2008, 13:51
Lõhesalat kurgi, kreeka pähkli ja röstitud saiaga.

Kogus: ühele

Koostisosad
50 g (filee) Lõhe
35 g salat(lollo rosso,friseesalat,jää- või lehtsalat)
1 viil röstisai
1 sl kreeka pähkli tuumad
35 g (värske) Kurk
värskelt jahvatatud valge pipar või viie pipra segu
maitseroheline
KASTE
0.5 tl (valge) Veiniäädikas
0.5 sl õli
0.5 sl vesi
0.25 tl mahe sinep
Sool
suhkur
hakitud till

Valmistamine
Kastmeained panna kaanega purki ja raputada tugevasti läbi. Kaste panna külmikusse maitsestuma. Enne salatile valamist loksutada. Lõhefileest lõigata nurga all 1,5 cm laiused ribad, need röstida, grillida või küpsetada ahjus. Fireeribasid võib kuumutada ka pannil, neid pidevalt segades. Saiaviilud röstida ja lõigata kuubikuteks. Kurk lõigata viiludeks. Taldrikule panna esmalt salatilehed, nendele röstitud saiakuubikud ja tükeldatud kreeka pähkli tuumad ning kurgiviilud. Salatiained laduda selliselt, et taldrikule tekiks kuhi. Sellele valada salatikaste ja laduda lõhefilee ribad. Kalatükkidele raputada veidi soola ja pipart. Salat kaunistada maitserohelise või ürtidega. Salati saab varem valmistada, portsjonid toidukilega katta ja külmikusse panna.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee