Kiudainerikkad toidud

Ahjubanaanid beseekihi all 

Toidutare, 23. november 2006, 02:15
Ahjubanaanid valmivad kiiresti ja lihtsalt, sobivad nii argi- kui ka pidulauale. Soovi korral võib röstitud kaerahelbed ära jätta ja toidu kalorsust sellega oluliselt vähendada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2.5 dl Kaerahelbed
2 sl Või
4 sl suhkur
6 sl Apelsinimahl
4 tk Banaan
2 sl Sidrunimahl
3 tk munavalge
1 dl tuhksuhkur

Valmistamine
Või kuumutada pannil. Lisada suhkru ja apelsinimahlaga segatud kaerahelbed ning pruunistada kiiresti pidevalt segades. 2 sl kaerahelbeid jätta toidu kaunistamiseks, ülejäänud panna ühtlase kihina madala ahjuvormi põhjale. Munarebud eraldada munavalgetest. Ahi panna sooja 200°C-le. Banaanid koorida, lõigata pooleks ja lõikepinnad pintseldada ohtralt sidunimahlaga üle. Banaanipoolikud laduda tihedalt üksteise kõrvale kaerahelveste peale. Munavalged vahustada tuhksuhkruga kõvaks vahuks ja katta sellega banaanipoolikud. Seda võib teha lusika või kondiitripritsiga. Ülejäänud kaerahelbed raputada banaanide peale ja küpsetada ahju keskmisel siinil 10-15 minutit, kuni munavalgevaht pealt pruunikaks värvub. Ahjubanaanide juurde sobib hästi ka vanillijäätis.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee