Tagliatelle mereandidegaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
7. oktoober 2010, 09:07

Tagliatelle mereandidega

Järgnev retsept on neile, kes armastavad mereande. Viimaseid ei maksa üle maitsestada - piisab küüslaugust, soolast, värskelt jahvatatud mustast piprast ja värskest basiilikust.

Kogus: neljale

Koostisosad
400 g (või spagetid) Tagliatelle
3 sl oliivõli
2 kuni 3 küünt Küüslauk
500 g sinikarbid
0.5 pudelit valge kuiv vein
200 g Kooritud krevett
1 pott Basiilik (värske)
200 g kirsstomat
meresool
Must pipar

Valmistamine
Pane pasta rohkesse soolaga maitsestatud vette keema. Prae tükeldatud küüslauku õlis. Keeda sinikarpe valges veinis mõni minut, kuni need avanevad; kinnised karbid viska ära. Nõruta pasta ning sega küüslauguõli, sinikarpide, tükeldatud basiiliku, krevettide ja poolitatud kirsstomatitega. Maitsesta soolaga ja jahvata veskist musta pipart peale. Kuumuta segades läbi ja serveeri kohe. Kaunista basiilikulehtedega. Retsept on mõeldud neljale inimesele.