Linnuliha retseptid

Broilerilasanje 

Toidutare, 15. november 2009, 13:37
Broilerilasanje
Järgnev vormiroog küpseb ahjus vaid pool tundi ning soovi korral võid selle ette valmistada eelmisel päeval. Osta lasanje jaoks terve grillkana, rinnafileed saad kasutada mõnel teisel söögikorral.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 kuni 250 g Lasanjeplaadid
0.75 tk Grillkana
0.5 dl Parmesani v. muud kõvat juustu
VALGE KASTE
3 sl Või
5 sl Eriti hea nisujahu
6 kuni 7 dl Piim
1 dl Vahukoor
1 tl Sool
TOMATIKASTE
400 g Purustatud tomatid
1 küüs Küüslauk
0.5 tl Sool
Must pipar
1 tl Salatimaitseaine
PEALE
1 kuni 2 tk (viilutatu Tomat
2 sl (värskelt riivitu Parmesani

Valmistamine
Eralda grillkanalt soovi korral rinnafileed ning tükelda ülejäänud kana koos nahaga ( viimane annab roale hea maitse ). Valge kastme jaoks kuumuta pannil või. Lisa jahu ja seejärel peenikese joana usinalt segades ka piim. Keeda kastet mõni minut, jätkates segamist. Viimaks kalla juurde koor ja maitsesta soolaga. Tomatikastme jaoks vala tomatikonserv kaussi, maitsesta pressitud küüslauguküüne, salatimaitseaine, soola ja pipraga. Määri 20 x 30 cm suurune ahjuvorm võiga, pane põhja kiht valget kastet. Tilguta peale tomatikastet ning kata lasanjeplaatidega. Edasi pane taas vaheldumisi valget kastet, kanatükke ja tomatisegu; tee nii veel kolm kihti ( lasanjeplaate saab kokku neli kihti ). Vajuta viimane kiht lasanjeplaate alla, kata valge kastme ja riivitud juustuga. Küpseta rooga ahju alumisel siinil 225°C juures 30-40 minutit. Lao peale tomativiilud ja puista üle Parmesani juustuga, küpseta veel 5-10 minutit. Retsept on mõeldud 4-6 inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee