Lõunasöögi retseptid

Lasanje hakkliha ja peekoniga 

Toidutare, 22. august 2008, 14:14
Lasanje hakkliha ja peekonigaFoto: Jaan Heinmaa
Lasanje hakklihakastmega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
400 g lasanjeplaadid
KASTE
50 g Või
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 vars Varsseller
150 g (suitsu) Peekon
või toorsuitsu seljafilee
200 g (veise) Hakkliha
400 g kooritud ja purustatud tomatid
6 dl valge kuiv vein
1 tl Basiilik (kuivatatud)
VAHELE JA PEALE
50 g (riivitud) Parmesan v. muu kõva juust
50 g Või

Valmistamine
Sulata kastrulis või. Lisa peenestatud sibul, porgand, seller ja suitsupeekon ning kuumuta 5 minutit. Pane juurde hakkliha ja pruunista 5 minutit. Viimaks lisa tomatid, vein ja basiilik ning hauta tasasel tulel kaane all tund aega. Keeda lasanjeplaate suures potis soolaga maitsestatud vees 4 minutit. Nõruta ja aseta küpsetuspaberile. Pane suure võitatud ahjuvormi põhja kiht lasanjeplaate, kata poole lihakastmega ning puista üle kolmandiku riivitud juustuga. Tee nii veel üks kiht. Aseta viimaseks kihiks lasanjeplaadid ja puista üle juustuga. Kata võitükikestega ning küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee