Lõunasöögi retseptid

Köögivilja-juustulasanje 

Angeelika Kang, 26. oktoober 2010, 08:34
Roa valmistamisel jälgi, et lasanjeplaadid oleksid korralikult kastmega kaetud, siis ei jää need küpsemisel sitkeks. Võid pastaplaadid ka eelnevalt keeta.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g lasanjeplaadid
KÖÖGIVILJAKASTE
2 tk Sibul
4 küünt Küüslauk
1 tk Varsseller
3 tk Porgand
1 tk Paprika
2 sl õli
400 g Purustatud tomatid
2.5 dl vesi
1.5 tl Sool
0.5 tl Must pipar
1 tl Pitsamaitseaine
JUUSTU-SPINATIKASTE
7 dl Piim
4 sl Jahu
100 g (värske) Spinat
0.5 tl Valge pipar
0.25 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
100 g Riivjuust

Valmistamine
Köögivlijakastme jaoks puhasta köögiviljad ja lõika peenteks ribadeks. Kuumuta kastrulis õli, lisa köögiviljad, purustatud tomatid, vesi ja maisteained. Hauta väiksel tulel 20-25 minutit. Juustukastme valmistamiseks kuumuta väikses potis 5 dl piima peaaegu keemiseni. Sega ülejäänud 2 dl piima jahuga ning kalla peene nirena usinalt segades kuuma piima hulka. Lase keema tõusta ja keeda segades 5 minutit. Tõsta pott tulelt, lisa tükeldatud spinat ning pool riivitud juustust. Maitsesta muskaadi ja valge pipraga. Tõsta lasanjevormi põhja kiht köögiviljakastet ning sellele kiht juustukastet, lao peale lasanjeplaadid. Tee samamoodi veel 3-4 kihti, kuni kastet jätkub. Viimane plaadikiht kata juustukastmega. Raputa peale ülejäänud riivitud juust, kata vorm fooliumiga ning küpseta ahjus 175°C juures 20 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 10 minutit. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee