Lõunasöögi retseptid

Sidruni-sinihallitusjuustu pasta 

Toidutare, 18. mai 2010, 07:57
Sidruni-sinihallitusjuustu pasta Jaan Heinmaa
Maitsev pastaroog sinihallitusjuustukastmes, millele sidrunikoor ja spinatilehed lisavad meeldivat värskust.

Kogus: ühele

Koostisosad
400 g (lunghi) Fusilli
100 g sinihallitusjuust
40 g Või
1.5 dl vahu- või toidukoor
ühe sidruni riivitud koor
2 sl (värske,tükeldatu Tüümian
0.25 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
100 g (värsked lehed) Spinat
Sool
Must pipar

Valmistamine
Sega kausis kahvliga segamini murendatud sinihallitusjuust ja või. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks ja nõruta, jäta 1,5 dl keeduveest alles. Hoia pasta soojas, senikaua kui valmistad kastme. Pane juustu-võisegu suuremasse paksupõhjalisse potti, sega hulka pastakeeduvedelik ja koor. Lase keema tõusta ning keeda segades mõni minut, kuni kaste pakseneb. Lisa sidrunikoor, muskaatpähkel ja tüümian, maitsesta soola-pipraga. Vala pasta kastme hulka, sega läbi ning puista peale tükikesteks rebitud spinatilehed. Serveerides murenda soovi korral ka peale sinihallitusjuustu. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee