Lõunasöögi retseptid

Tagliatelle pähkli-tomatikastmes 

Toidutare, 14. mai 2009, 07:22
Tagliatelle pähkli-tomatikastmes Jaan Heinmaa
Ilma lihata pastaroog, mis ometi on üsna toitev, kuna sisaldab rohkelt pähkleid. Kasuta võimalusel õlis säilitatud päikesekuivatatud tomateid.

Kogus: neljale

Koostisosad
300 g Tagliatelle
1 sl õli
1 tk Sibul
3 küünt Küüslauk
400 g Purustatud tomatid
2 sl Tomatipasta
1 dl punane vein
1 peotäit Basiilik (värske)
Sool
Must pipar
1 tl suhkur
8 tk päikesekuivatatud tomatid
150 g india pähklid
SERVEERIMISEKS
50 g (riivitud) Parmesan v. muu kõva juust

Valmistamine
Kuumuta kastrulis õli, lisa hakitud sibul ja küüslauk ning kuumuta paar minutit. Lisa ka purustatud tomatid, tomatipasta ja punane vein. Maitsesta hakitud basiiliku, soola, musta pipra ja suhkruga, hauta kaane all 30 minutit. Keeda samal ajal tagliatelle soolaga maitsestatud vees pehmeks. Sega tomatikastmesse hakitud päikesekuivatatud tomatid ja india pähklid. Nõruta pasta ning sega tomatikastmega. Serveeri värskelt riivitud parmesani juustuga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee