Toidukordade retseptid

Püreetrio kartulist, porgandist ja kaalikast 

Toidutare, 19. november 2006, 02:57
Toit, mis sobib nii omaette söögikorrana kui ka prae lisandiks. Rooga tehakse väikestes vormides, kuid saab hakkama ka väikeste kohvitassidega. Hea ja kerge toit, kuid valmistamine nõuab natuke aega.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 tk Kartul
1 tk (väike) Kaalikas
1 tk Porgand
200 g (külmutatud) Spinat
2 sl Piim
1 sl Või
1 sl Jahu
1 tk Muna
1 sl apelsinimahl
0.5 tl köömned
Sool
Must pipar

Valmistamine
Keeda kartulid, porgandid ja kaalikas pehmeks. Püreeri kartulid ning lisa piim. Jaga kartulimass kolmeks. Ühele osale lisa peenikese riiviga riivitud porgand ja apelsinimahl, maitsesta soola-pipraga. Teisele osale lisa peenestatud kaalikas ja köömned, maitsesta soola-pipraga. Kolmandale osale lisa spinat ja maitsesta. Määri küpsetusvormid või ja jahuga. Pane kartulimassid kihiti vormi: põhja kaalikaga täidis, keskele spinatiga täidis ja kõige peale porgandiga täidis. Pane väikesed vormid kõrgete äärtega vormi ja kalla suurde vormi soe vesi, nii et see ulatuks väikeste vormide äärteni. Küpseta ahjus 180°C juures 30-40 minutit. Retsept on mõeldud kahele inimesele.