Pähklitarretis šokolaadikastmega
Kogus: kaheksale
Koostisosad
TARRETIS
200 g röstitud metsapähklid
2 tk munakollane
1.5 dl tuhksuhkur
4 dl vahukoor
2 sl Želatiin
2 sl Karamellsuhkur
pähkli- või mandliliköör
KASTE
4 dl kange kohvi
2 dl suhkur
2 dl kakaopulber
100 g tume šokolaad
Valmistamine
Haki pähklid, kuumuta neid pannil koos paari lusikatäie karamellsuhkruga. Vahusta munakollased suhkruga, lisa pähklid ja liköör. Pane želatiin 1 dl veega paisuma ning sulata. Vahusta koor ja sega pähklisegu hulka, lisa ka želatiin. Kalla segu vormi ja tõsta külma. Sega kastmeained ( välja arvatud šokolaad ) potis kokku ning keeda väiksel tulel paksenemiseni. Lisa tükeldatud šokolaad ja sega, kuni see sulab. Serveerimiseks kummuta tarretis vormist välja. Kaunista pähklite ja suhkrukaramellidega. Kaste serveeri eraldi kannus vastavalt soovile kas sooja või külmana.
NB! Tarretise võid valmistada ka pokaalidesse.
Kommentaarid (0)