MustsõstravahtFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
5. august 2008, 08:15

Mustasõstravaht

Seda lihtsat ja imelahjat magustoitu saad valmistada igal astaajal, suvel värsketest ja talvel külmutatud marjadest. Kui sa ei karda kaloreid, serveeri hõrgutist vahukoorega.

Kogus: neljale

Koostisosad
2.5 dl mustad sõstrad
2.5 dl vesi
1 dl suhkur
3 tl Želatiin
KAUNISTAMISEKS
mustad sõstrad või vahukoor

Valmistamine
Keeda musti sõstraid suhkru ja veega 15 minutit kaane all. Kurna vedelik ning kuumuta veel kord keemiseni. Võta pott pliidilt ja lahusta selles segades želatiin, lase jahtuda. Vahusta poti sisu ja tõsta pokaalidesse-kaussidesse tarduma. Võid serveerida kohe (siis on ta vaht) või paari tunni pärest - saad vahuse tarretise. Kaunista marjade või vahukooretupsuga.