Veiseliha retseptid

Loomalihapada seentega 

Toidutare, 19. november 2006, 01:10
Ahjus hautatud loomalihapada seente, sibulate ja tomatitega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
600 g Veiseliha
600 g värsked seened
5 kuni 6 tk Sibul
3 tk (suuremat) Tomat
1 kuni 1.5 dl punane vein
Sool
Must pipar

Valmistamine
Lõika liha kuubikuteks. Puhasta ja tükelda seened. Koori ning haki sibulad. Koori ja viiluta tomatid. Pruunista loomaliha hästi kuumal praepannil väheses õlis ( või ka ilma ), sega. Soola lisa siis, kui liha hakkab vedelikku välja ajama. Vala liha kuumakindlasse nõusse või kaanega ahjuvormi. Pruunista seened pannil väheses rasvaines koos sibulatega ja vala ahjuvormi. Pealmiseks kihiks pane tomativiilud. Kalla üle veiniga, kata nõu kaanega ja hauta ahjus 225°C juures umbes tund aega.