Lõunasöögi retseptid

Seene-hakklihapihvid 

Toidutare, 19. november 2006, 00:16
Ahjus üleküpsetatud seene-hakklihapihvid juustu ja tomatiga.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 l (puhastatud) värsked seened(puravikud,kukeseened,šampinjonid)
1 tk Sibul
2 sl Või
1 dl Hapukoor
0.5 tl Sool
300 g Hakkliha
2 sl Riivsai
1 dl vesi
0.5 tl või või õli praadimiseks
150 g emmentali juust
kirsstomatid

Valmistamine
Haki seened ja sibul. Pruunista neid tasasel tulel, kuni seenemahl on aurustunud ja seened kergelt pruunistunud. Pane kolmandik seentest jahtuma - hakklihaga segamiseks. Ülejäänud seentele lisa juurde hapukoort, maitsesta ja jäta kaane alla hauduma. Pane riivsai hakklihataina jaoks vette ligunema. Sega see koos seentega hakklihasse. Maitsesta paprikapulbri ja soolaga. Prae tainast 8 peopesasuurust pihvi. Lao need kuumuskindlale vaagnale paarikaupa ülestikku ning pane vahele suur lusikatäis koorega hautatud seeni. Ülejäänud seenehautis määri pihvide peale. Lõika juust viiludeks ja pane pihvidele. Lõpuks kaunista pealt pooleks lõigatud tomatitega. Küpseta pihve kuumas ahjus, kuni juust hakkab sulama ja pruunistuma.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee