Kalatoitude retseptid

Graavilõhe 

Toidutare, 22. aprill 2008, 07:33
Graavlõhe valmistamine nõuab aega ja kannatlikkust, aga tulemus on kõike seda väärt. Sobib pakkuda külmlaual või kasutada leivapealsena.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg fileed Lõhe
1 sl Meresool
2 sl suhkur
4 tl Must pipar
1 kimp Aedtill

Valmistamine
Sega omavahel sool, suhkur ja pipar. Puista keraamilise või klaasist vormi põhja kiht maitseainesegu ning veidi tilli. Lõika lõhefilee neljaks. Tõsta esimene tükk vormi, nahk allpool, raputa üle maitseainete ja tilliga. Pane järgmine fileetükk, nahk ülevalpool. Tee kõrvale samasugune kahekihiline torn. Kata vorm küpsetuspaberi ja fooliumiga ning aseta peale raskus. Lase seista paar tundi toatemperatuuril ning seejärel neli päeva külmkapis, keerates kalatorne iga päev teistpidi. Serveerimisel lõika kala õhukesteks viiludeks. Paku röstitud saiaga vöi niisama külmlaual. Retsept on mõeldud kümnele inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee