Lõunasöögi retseptid

Fetajuustuga hakklihapallid tomatikastmes 

Toidutare, 28. juuli 2009, 07:50
Tugevamaitselisi hakklihapalle fetajuustu ja tomatikastmega paku koos riisga perele lõuna- või õhtusöögiks. Fetajuustu asemel võid kasutada ka kitse- või hallitusjuustusid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
0.5 dl Riivsai
1.5 dl vesi
400 g segahakkliha
1 tl Sool
Must pipar
100 g fetajuust
1 sl Või
TOMATIKASTE
1 tk (suur,hakitud) Sibul
1 kuni 2 küünt Küüslauk
1 sl õli
1 purk (400 g) Purustatud tomatid
0.5 tl Sool
1 tl suhkur
2 sl Provencale&#034i maitseainesegu (McCormick)

Valmistamine
Lase riivsaial 10 minutit vees paisuda. Tomatikastme tegemiseks pruunista sibul ja küüslauk õlis. Lisa purustatud tomati konserv ning hauta 10 minutit madalal kuumusel. Maitsesta soola, suhkru ja maitseaineseguga. Sega hakkliha soola, pipra ja riivsaiaga. Lõika fetajuust väikesteks kuubikuteks ning sega hakkliha hulka. Vormi saadud segust 4 suuremat pallikest. Pruunista igast küljest võis, seejärel kata pann kaanega ja hauta madalal kuumusel 5-10 minutit. Serveeri pallikesi tomatikastmega. Retsept on mõeldud neljale inimesele.