Lõunasöögi retseptid

Vürtsikas singitort 

Toidutare, 8. märts 2011, 13:17
Vürtsikas hakklihatort Jaan Heinmaa
Kasuta tordis suuri õhukesi ülepannikooke või tortiljasid. Võid tordi ette valmistada juba eelmisel päeval ja ahjus küpsetada alles vahetult enne serveerimist.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
6 tk suur õhuke pannkook
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
200 g suitsusink või -vorst
2 purki (kokku 800 g) Purustatud tomatid
Tšillimaitseaine
1 tl Küüslaugusool
250 g Riivjuust
800 g punased oad soolvees
2.5 dl tšillisalsa

Valmistamine
Kuumuta hakitud küüslauku ja sibulat õlis paar minutit madalal kuumusel. Sega juurde hakitud sink, tihedal sõelal paksemaks nõrgunud tomatikonserv ja tšillimaitseaine. Kuumuta veel 5 minutit, maitsesta soolaga ning tõsta kaussi. Kuumuta nõrutatud ube 3 minutit õlis. Lisa tšillisalsa ja küüslaugusool ning purusta sauseguriga ühtlaseks pastaks. Laota 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaber ja pane sellele esimene pannkook või tortilja. Kata pooled pannkoogid singi- ja pooled oaseguga. Raputa iga kihi vahele riivjuustu. Küpseta ahjus 175°C juures 40 minutit fooliumi all ning veel 20 minutit ilma fooliumita. Eemalda vormi servad ja lase enne lahtilõikamist 10 minutit jahtuda. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee