Tarretatud hakklihatortFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
27. november 2008, 13:27

Tarretatud hakklihatort

Kui soovid kauni kujuga tarretisetorti, valmista see toidukilega vooderdatud keeksivormis. Kui sul taolist vormi pole, kasuta toidukilega vooderdatud kaussi või lahtikäivat koogivormi.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
0.5 kuni 1 pakk röstisai
(sõltuvalt vormi suuruseks)
0.5 dl (immutamiseks) Piim
500 g Hakkliha
2 tk Sibul
1 tk (suur punane) Paprika
1 kimp (värske) Aedtill
Sool
Must pipar
KASTE
4 dl 10 % hapukoor või maitsestamata jogurt
3 dl (lahja) Majonees
2 tl Sidrunipipar
Sool
6 sl vesi
3 sl Želatiin

Valmistamine
Vooderda vorm kilega. Laota vormi põhja väikesed tillioksad ja pisut väikesteks kuubikuteks tükeldatud paprikat. Haki sibul ning pruunista pannil väheses õlis.Lisa väikesteks kuubikuteks tükeldatud paprika ja hakkliha. Maitsesta soola-pipraga ning jäta jahtuma. Sega hapukoor majoneesiga ja maitsesta sidrunipira ning soolaga. Paisuta želatiin vees ja sulata vevannil. Lõika saiaviiludel ääred ära, poolita viilud ning kata nendega vormi põhi. Immuta piimaga. Haki till, sega hakklihasegusse ja vala segu saiaviiludele. Laota peale teine kiht saiaviile ning immuta jälle piimaga. Sega sulatatud želatiin kooresegusse ja vala kiiresti vormi. Aita kooresegul noaga valguda saiade äärtest üle kogu vormi laiali. Tegutse kiiresti, sest kooresegu tarretub üsna ruttu. Kata tort kaanega ja pane ööseks külma tarduma. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.