Kiudainerikkad toidud

Suupistepallid ehk tšillikastmesed hakklihapallid 

Toidutare, 1. september 2008, 12:29
Suupistepallid Jaan Heinmaa
Mõnusalt vürtsikaid suupistepalle võid serveerida nii kuumalt kui ka külmalt, mõlemal juhul sobib kõrvale magus-terav tšillikaste. Lihapallides ja kastmes võid kasutada kas sibulat või sibulapulbrit. Kui eelistad sibulat, haki see hästi peeneks ja sega hulka samamoodi kui pulber.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g veisehakkliha
2 tk Muna
2 dl Kaerahelbed
1 tl Sibulapulber
2 tl (terav) Tšillikaste
2 tl Aroomisool
KASTE
2 dl Ketšup
1.5 dl vesi
0.5 dl (punane) Veiniäädikas
1 dl Fariinsuhkur
1 tl Sibulapulber
0.5 tl Sinep
2 tl Tšillikaste

Valmistamine
Sega omavahel hakkliha, munad, kaerahelbed, sibulapulber, tšillikaste ja aroomisool. Vormi saadud segust 2-2,5 cm läbimõõduga pallikesed ning lao ahjuvormi. Küpseta ahjus 170°C juures 30 minutit. Sega ketšup, vesi, äädikas, fariinsuhkur, sibulapulber, sinep ja tšillikaste ning vala pallidele. Kata vorm fooliumiga ja küpseta veel 1 tund. Antud kogustest saab 40-45 suupistepalli.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee