Küpsetised

Hakkliha-köögiviljapirukas 

Toidutare, 10. september 2008, 21:31
Hakkliha-köögiviljapirukas Jaan Heinmaa
Lahtine hakklihapirukas sobib hästi nii perele õhtusöögiks, peolauale kui ka külalistele pakkumiseks. Serveeri koos värske salatiga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TAINAS
150 g Või
4 dl nisujahu
3 sl külm vesi
Sool
TÄIDIS
500 g Hakkliha
2 tk (keskmist) Sibul
2 sl õli
1 purk (400 g) Purustatud tomatid
1 küüs Küüslauk
0.5 tl (kuivatatud) Tüümian
Sool
suhkur
Must pipar
2 dl Hapukoor
2 dl Riivjuust
3 tk Tomat
KAUNISTAMISEKS
hakitud värske petersell

Valmistamine
Haki või, sool ja jahu ühtlaseks puruks. Lisa vesi ning sega tainaks. Vajuta tainas kõrgete äärtega 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Pane vorm 30 minutiks külma. Täidise tegemiseks puhasta ja haki sibulad ning pruunista koos hakklihaga pannil võis. Vala juurde purustatud tomatid koos vedelikuga ja hakitud küüslauk. Maitsesta tüümiani, suhkru, soola ja pipraga. Keeda madalal kuumusel, kuni vedelik on aurustunud. Lase jahtuda. Küpseta pirukapõhja ahjus 200°C juures 10 minutit. Kalla põhjale hakklihatäidis. Sega riivjuust hapukoorega ja vala pirukale. Lõika tomatid sektoriteks ning vajuta juustusegusse. Küpseta pirukat veel 25 minutit. Vahetult enne serveerimist riputa üle hakitud peterselliga. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee