Küpsetised

Hakkliha-plaadipirukas 

Maire Suitsu, 7. aprill 2008, 08:34
 
Suur ja toitev plaadipirukas, millest jätkub ka suuremale seltskonnale. Maitseb hästi nii soojalt kui ka jahtunult.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TAINAS
50 g pärm
2 tl suhkur
1 tl Sool
2 dl Piim
200 g Või
8 dl jahu
TÄIDIS
500 g Hakkliha
4 tk Sibul
4 küünt Küüslauk
3 tk Paprika
4 tk Tomat
1 tk Porrulauk
roheline sibul või murulauk
Sool
Must pipar
1 sl (hakitud) Basiilik (värske)
1 tl või kuivatatud basiilik
määrimiseks muna

Valmistamine
Sega pärmi suhkru ja soolaga, kuni see on sulanud. Soojenda piim, sulata või ja sega omavahel. Vala pärmisegule ning sega. Lisa jahu ja sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ning pane 1 tunniks külmkappi. Täidise tegemiseks prae hakkliha ja hakitud sibulat 5 minutit. Lisa hakitud küüslauguküüned, paprikad, tomatid, porru ning murulauk. Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Kuumuta segu 15 minutit, kuni suurem osa vedelikust on aurustunud. Poolita tainas ning rulli kaheks küpsetusplaadi suuruseks plaadiks. Tõsta üks plaat võitatud küpsetusplaadile, nii et põhi ja servad oleksid kaetud. Kalla peale täidis ja kata teise tainapoolega. Suru servad tihedalt kinni ning toksi kahvliga peale augud. Pintselda pirukat lahtiklopitud munaga ja küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit. Retsept on mõeldud kümnele inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee