PastaraguuFoto: Jaan Heinmaa
Itaalia köök
8. märts 2011, 13:36

Pastaraguu

Retsept, mida itaallased on pärandanud truult põlvest põlve. Roog nõuab pikka küpsemisaega, seega sobib hästi nädalalõpu lõuna- või õhtusöögiks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
400 g Tagliatelle
25 g Või
2 sl õli
1 tk Sibul
500 g Hakkliha
1 dl valge kuiv vein
1 kg (konserv) Purustatud tomatid
1 sl Tomatipasta
Sool
Must pipar
Parmesani v. muu kõva juust

Valmistamine
Kuumuta pannil või ja õli, prae selles hakitud sibulat. Lisa hakkliha ning jätka praadimist. Kalla juurde vein, purustatud tomatid ja tomatipasta, maitsesta soola-pipraga. Kata kaanega ning hauta madalal kuumusel aeg-ajalt segades 2 tundi. Sega omavahel keedetud tagliatelle ja kaste, puista üle riivitud Parmesaniga.