TuunikalapastaFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
8. detsember 2008, 08:54

Tuunikalapasta

Vähese kalorsusega kiirelt ja kergelt valmiv roog.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g pasta (nt orecchiette ehk pisikesed &#034kõrvakujulised&#034 makaronid)
KASTE
1 tk Sibul
1 küünt Küüslauk
1 sl õli
1 karpi tuunikala vees
400 g Purustatud tomatid
Sool
Must pipar
suhkur
1 tl Basiilik (kuivatatud)
1 dl Parmesan v. muu kõva juust
1 väike purk kivideta mustad oliivid
SERVEERIMISEKS
Parmesan v. muu kõva juust (riivitud)
Basiilik (värske)

Valmistamine
Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ja pane potti tagasi. Tükelda sibul ja küüslauk, kuumuta õlis klaasjaks. Lisa tomatikonserv ning maitsesta soola, basiiliku, pipra ja veidikese suhkruga. Lisa oliivid. Kuumuta veel mõni minut. Viimaks sega hulka tuunikalakonserv ja juust, vala segu potti nõrutatud pasta juurde ning sega läbi. Serveeri kohe koos riivitud Parmesani juustu ja värske basiilikuga.