Lõunasöögi retseptid

Risotto punase veiniga 

Toidutare, 8. märts 2011, 13:43
Tavaliselt kasutatakse risottos valget veini. See imelihtsalt valmiv risotto on tehtud punase veiniga ja lisatud on veiseliha, mis sobib siia ideaalselt. Värv võib küll algul mõjuda ehmatavalt, kuid maitstes ei tule see enam meeldegi.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
250 g veiseliha
0.5 klaasi kanapuljong kuubikust
1 klaas Risotoriis
2 klaasi kuiv punane vein
100 g Või
praadimiseks õli
Sool
Must pipar
3 oksa Tüümian
PEALE
Parmesan v. muu kõva juust

Valmistamine
Haki sibul väikesteks kuubikuteks ja küüslauk peeneks. Lõika veiseliha kuubikuteks. Prae liha oliiviõlis pruuniks. Lisa küüslauk ja sibul, vala peale puljong ning hauta tasasel tulel, kuni vedelik on aurustunud. Lisa riis ja prae 3-4 minutit. Lisa punane vein ning hauta tasasel tulel 20-25 minutit, kuni riis on valmis. Lõpus lisa peeneks hakitud tüümian ja või ning maitsesta soola-pipraga.Retsept on mõeldud neljale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee