Gluteenivabad retseptid

Risotto-suupisted 

Toidutare, 7. jaanuar 2008, 20:44
Risotto-suupisted majoneesi ja mustade oliividega.

Koostisosad
2 küünt Küüslauk
1 tk (keskmine) Sibul
8 viilu sink
1 tl (praadimiseks) Või
1 klaas Risotoriis
1 klaas valge vein
1 sl (riivitud) Parmesan v. muu kõva juust
2 tk Muna
Sool
Must pipar
1 sl peeneks hakitud petersell
Riivsai
õli friteerimiseks
5 tk mustad kivideta oliivid
2 sl Majonees

Valmistamine
Haki sink, sibul ja küüslauk peeneks ning prae potipõhjas võis 3-4 minutit. Lisa riis ja prae veel 5 minutit. Vala peale valge vein ning hauta 15-20 minutit vaiksel tulel, kuni risotto on valmis. Jahuta. Lisa toores muna, riivjuust ja peeneks hakitud petersell ning maitsesta soola-pipraga. Sega korralikult ühtlaseks massiks. Vormi tainast pallid ja paneeri riivsaias. Friteeri 5-10 minutit. Kui soovid pakkuda pallikei prae kõrvale, võid seda teha kohe. Kui soovid valmistada suupisteid, jahuta pallikesed pisut maha, pane neile natuke majoneesi ja kaunista oliivisektoritega. Antud kogusest saab 15 pallikest.