Hommikusöögi retseptid
6. november 2006, 23:14

Lehttainapirukad

Lehttainapirukad riisi-šampinjoni-munatäidisega. Täidisele võib lisada sinki, hakkliha, paprikat, porrut jne - just seda, mida parajasti soovid.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg valmis lehttainas
150 g Šampinjonid
1 sl Või
1 tk (keskmine) Sibul
0.5 klaasi (jasmiini) Basmati riis
2 tk (keedetud) Muna
4 oksa Petersell
Sool
Must pipar
pirukate määrimiseks muna

Valmistamine
Keeda riis ja jahuta. Lõika šampinjonid viiludeks ning haki sibul peeneks. Prae šampinjone ja sibulat võis, jahuta. Lisa riisile riivitud muna, seene-sibulasegu ning peeneks hakitud petersell. Maitsesta soola ja musta pipraga. Lõika lehttainast ruudud, pane keskele riisitäidis ning vormi pirukad. Määri pirukaid pealt munaga ja küpseta ahjus 190°C juures 15-20 minutit. Antud kogustest saab 20 pirukat.