Suvikõrvitsa - toorjuustukookFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
5. august 2009, 07:31

Suvikõrvitsa-toorjuustukook

Uskumatu, et köögiviljast võib valmistada mahlase ja maitsva koogi.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
400 g suvikõrvits
3 tk muna
3 dl suhkur
2.5 dl õli
6 dl jahu
0.25 tl Küpsetuspulber
2 tl sooda
0.5 tl sool
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
50 g hakitud mandlid
KREEM
200 g (maitsestamata) Toorjuust
100 g Või
2 dl tuhksuhkur
KAUNISTAMISEKS
mandlilaastud

Valmistamine
Kuumuta ahi 190°C-ni. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Riivi suvikõrvitsad ning sega juurde õli. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda, sool, vanillsuhkur ja hakitud mandlid. Sega jahusegu suvikõrvitsamassiga läbi ning lisa lõpuks munavaht. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud kandilisse vormi ja küpseta 40 minutit. Kreemi jaoks sega toorjuust, pehme või ja tuhksuhkur ühtlaseks massiks. Määri jahtunud koogile, lõika ruutudeks ja puista peale mandlilaaste.Kogustest valmib 18 lõiku.