ToorjuustukoogikesedFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
18. november 2008, 11:51

Toorjuustukoogikesed

Rammusatele ja magusatele toorjuustukoogikestele lisab meeldivat pikantsust kirsikaste.

Kogus: kaheteistkümnele

Koostisosad
PÕHI
3 sl suhkur
13 tk Digestive küpsised
1 tl Kaneel (jahvatatud)
130 g või
TÄIDIS
250 g maitsestamata toorjuust (nt mascarpone)
150 g hapukoor
1 dl tuhksuhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 dl vahukoor
PEALE
2 dl kirsikaste (nt Spliva)
1 sl kirsiliköör või brändi
1 tk Granaatõun

Valmistamine
Vooderda metallist muffinivormi süvendid toidukilega. Purusta küpsised ja suhkur köögikombaini lõiketeraga. Sega juurde kaneel ning sulatatud või. Suru segu vooderdatud muffinivormide põhja ja äärtele. Pane vorm täidise valmistamise ajaks jahedasse. Klopi toorjuust, hapukoor, tuhk- ja vanillsuhkur ühtlaseks seguks. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja sega ülejäänud massi hulka. Täida muffinivormid seguga ning tõsta koos vormiga 30 minutiks sügavkülma. Sega kirsikastme hulka liköör. Tõsta koogikesed ettevaatlikult kilest tõmmates vormidest välja ja aseta serveerimisalusele. Tõsta igale koogile kastet ning puista peale granaatõunaseemneid.